29 Nisan 2014 Salı

Nişastalı Kurabiye


İlk kez telefondan çektiğim bir fotoğrafı paylaşıyorum.Kurabiyeler pişmeye hazırlanırken acele ile fotoğrafını çekmiştim.Tarif çok kolay ve tadı da çok güzel o yüzden paylaşmak istedim.En kısa zamanda tekrar hazırlayıp fotoğraf makinesi ile daha da güzel bir kare ile güncelleyeceğim.

Malzemeler :

125 gr tereyağı veya margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı nişasta
2 adet yumurta ( 1 adet yumurta akı kurabiyelerin üzeri için ayrılacak )
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzeri için tarçın,ufalanmış fındık,ceviz,fıstık vb.

Yapılışı ;

   Bir kabın içine katıyağ ve sıvıyağı,pudra şekerini,1 yumurtayı ve diğer yumurtanın sarısını ekleyin ve karıştırın.bir yandan da nişastayı ve kabartma tozunu ve aldığı kadar un ekleyerek kurabiye hamurunuzu hazırlayın.

Hamurunuzdan ceviz kadar parçalar alıp yuvarlayın.Yuvarladığınız kurabiye hamurlarını önce ayırdığınız yumrta akına bulayın.Daha sonra da fındık,tarçın gibi  istediğiniz malzemelere bulayın ve tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.

5 yorum:

  1. merhaba behiye hnm elinize sağlık kurabiyeler harika olmuş behiye hnm bu ölçüden bir tepsimi kurabiye çıkıyor tşklr sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Emine Hanım, bu ölçü ile 30 tane kadar kurabiye hazırlayabilirsiniz,, kolay gelsin şimdiden :)

      Sil
  2. behiye hnm fotoğrafları bütün olarak çekip yayınlarmısınız lütfen dikkat ettim tariflerinizdeki fotolar yarım çekilmiş inş beni yanlış anlamazsınız blogunuzu ve sizi seviyorum tşklr sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emine Hanım yanlış anlamam aksine mutlu olurum :) fotoğrafları bütün çektiğim zaman da detaylar çok belli olmuyor. Bundan sonra bir kaç açıdan çekilmiş fotoğraflar yayınlamaya çalışacağım.

      sevgiler :)

      Sil
  3. anlayışınız için çok tşkr ederim behiye hnm sevgilerrr

    YanıtlaSil